Testbank

testbank

Allereerst moet de motor geoptimaliseerd worden om er zeker van te zijn dat we een goed uitgangspunt hebben, anders gezegd de basis van de motorfiets moet in orde zijn.

Problemen zoals stotteren bij het wegrijden, inhouden bij constante snelheid, niet aan topsnelheid komen of een onnodig hoog brandstof verbruik kunnen we meestal oplossen.
Vooral ‘grijs’ geïmporteerde motorfietsen of motorfietsen waar een ander uitlaatsysteem onder gemonteerd is, geven vaak problemen. Een carburatie-of injectiekit heeft tot doel om een zo optimale lucht -/brandstof verhouding te creëren onder alle omstandigheden. Hierbij zal de motor soepeler gaan lopen en dynamisch sterker aanvoelen zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van het brandstofverbruik.

XJR1200turbo-Medium

Ook de hedendaagse Injectie motorfietsen hebben vaak te kampen met hikken op standgas vanwege de emissie normen, vaak wordt na het plaatsen van een andere uitlaat, het rijden op standgas een ergernis. Om dit te kunnen oplossen maken wij gebruik van Rapidbike modules in de vorm van de Rapidbike- Easy, Evo en Racing, daarnaast bouwen wij ook Powercommanders en Microtec computers.

Wij maken hierbij gebruik van een Tovami400 testbank en de modernste afstel apparatuur waaronder een Texa Navigator TXB uitlees computer. Daarnaast kunt u overwegen om uw fiets nog iets extra’s te geven, hiermee bedoelen we het verder tunen van uw motor, dit kan in verschillende stadia bewerkstelligd worden;

K&N, BMC of MWR luchtfilters, open uitlaatsysteem, turbo, lachgas injectie het verduurzamen van het motorblok door middel van andere krukas, versnellingsbak, drijfstangen, zuigers etc etc, niets is ons te gek.

busaparts

Ook kunnen wij rijwieltechnisch iets voor uw betekenen, banden advies en het monteren van andere binnenveren cq complete veersystemen en daarnaast het afstellen van uw vering.

Wilt u uw motor beter laten lopen of er meer uithalen bel ons dan even voor een afspraak op 0226-342525
Een run op onze testbank kost € 50,00. Voor projecten hanteren wij aparte prijzen.
Coureurs (licentiehouders) krijgen op testwerk 50% korting, bij het tonen van hun licentie.

%d bloggers liken dit: